Vodovod - Dežurna služba 041 621 950 Ceste - Dežurna služba 041 887 533 Kanalizacija - Dežurna služba 031 725 237

VZDRŽEVANJE INTERNE VODOVODNE NAPELJAVE PO PREKINITVI UPORABE PITNE VODE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

Dne 15.05.2020 objavil

Zaradi prekinitve dejavnosti v času epidemije COVID-19 se je uporaba pitne vode v številnih objektih zmanjšala ali povsem prekinila. Posledica je zastajanje vode v interni vodovodni napeljavi. To lahko poveča tveganje za zdravstveno neustreznost pitne vode tudi v kasnejšem obdobju, ko se bodo razmere normalizirale.

Z namenom, da bi se izognili težavam pri zagotavljanju skladnosti in zdravstvene ustreznosti pitne vode, ko se bo delo ponovno pričelo, lastnikom, upravnikom in odgovornim osebam objektov priporočamo, da do vzpostavitve običajnih razmer poskrbijo za osnovne preventivne ukrepe. Svetujemo, da poskrbite, da se voda v interni vodovodni napeljavi popolnoma izmenja vsaj v periodi 7 dni.  To storite z uporabo vode v WC kotličkih in z odprtjem vseh pip vsaj do stabilizacije temperature.

Pred ponovnim pričetkom dejavnosti v teh objektih vam svetujemo, da vzpostavitvi ustreznih higienskih ukrepov v interni vodovodni napeljavi posvetite posebno pozornost.

Več o pravilnem vzdrževanju hišnega omrežja si lahko preberete na spodnji povezavi na strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ

https://www.nijz.si/priporocila-lastnikom-objektov-za-vzdrzevanje-hisnega-vodovodnega-omrezja

V primeru dodatnih vprašanj in informacij smo na voljo.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!